Kalmár Lajos

Az ősember kővel és csontfurulyával játszott...mi egy kicsit másképp csináljuk,de a cél ugyan az:-)

Egy államtitkár értéke egyenlő hetven ember életével.

 Nagyon sokat meditáltam rajta, hogy hol van a határa a felelőtlenségnek.Meddig magyarázkodhatunk a pénztelenséggel.Vagy talán módosítani kéne az alkotmányt?Jogod van élni, ha van rá pénzed...Mi is irattja velem ezeket a sorokat? Egyszer csak valaki felhívta a figyelmemet,hogy beteg vagyok.Nem az a probléma, hogy horkolok, de időnként nem veszek levegőt.Elöször nem vettem komolyan a figyelmeztetést De aztán erősödtek a tünetek.Nappal ámítógép telepítés közben elaludtam.Az egyik ismerösömmel Ausztriában jártam, a hegyi zivatar kellős közepén elaludtam az autóban , kezemben a fényképezésre elövett mobilkámmal...

 

 Nos nem sorolom tovább a tüneteket, de így utólag összerakva a mozaikot Apám ebbe halt bele. Az hogy 71 évesen az csak a véletlenen múlt.Tehát közel sem alábecsülendő a jelenség.Valamivel több mint öt éve voltam orvosnál, az ő véleménye szerint a felnőtt férfi lakósság kb 20%-a érintett ebben.Ma ehhez hasonló statisztikát közöltek a Rádióban is, de ott általánosságban beszéltek 20%-ról, tehát a fehérnépek se örüljenek, hogy kimaradnak a jóból. Ami miatt írom ezt az egészet, az az, hogy erre van egy általánosan elfogadott gyógymód.

 

  A betegnek vélt emberke elballag egy alvásvizsgáló centrumba, ott ráaggatnak egy csomó kütyüt, amivel mérik a külömböző paramétereket amivel nagyon pontosan meg tudják határozni a betegség stádiumát. Ezután újabb próba következik egy orrmaszkos szundi vizsgálat.Ha itt helyre áll a normál alvás, akkor jogosulttá válik a páciens egy orrmaszkos készülékre.Először elmesélem ahogy én  jutottam hozzá.

 

  Orvos felírta receptre a készüléket.Pár napon belül felkeresett a forgalmazó cég képviselője,aki nagyon furcsa ajánlatot tett nekem. kiír egy kölcsöönpapírral egy oxigénpalackot, amennyiben leteszek 50 000 jó magyar forintot.Persze nem oxigén palackot kapok, hanem egy orrmaszkos masinát, csakhogy valamilyen hivatalosnak látszó viszonyt tudjunk létrehozni azért kell ez. Amennyiben a TB vizsgálat elfogadja a szakorvosi véleményt és megitéli nekem a támogatást, akkor ebből visszakapok huszon x ezer forintot, és a készülék kihordási idejéig nem igényelhetek újabb készüléket..Azt hiszi valaki hogy haragszok a cégre? Az téved,ugyan is sejtettem, hogy nem ok nélkül kaptam ezt a lehetőséget. A TB-nek közel egy évébe került eldönteni, hogy valóban szükségem van-e az említett készülékre.Hát ez azért már komoly teljesítmény. A beküldött orvosi szakvélemény átolvasásához és a döntéshez közel egy év.Huha.... A betegség ugye hasonló a csecsemők bölcsőhalálához, tehát ha elalszol vagy észreveszi aki melletted alszik, hogy nem veszel levegőt, vagy nem. A TB meg ráér hónapokat, vagy egy évet mókolni a döntésen...Háááát.....

 

 Én balga még a TB-re sem haragszok, hiszen ők nyilván abból a keretből gazdálkodtak amit kaptak erre. De ha megemlítenek egészségügyi felelős?  politikusokat akkor kicsit jobban emelkedik a vérnyomásom.Ma már ez egészen másképpen történik. Közel egy éve eljutottam újra egy vizsgálatra. Akinek az orvos megállapítja a jogosultságát egy szerény százezres nagyságrendben lévő összegért azonnal megkaphatja a készüléket.Egy évente esedékes maszkcsere, alig tízezres nagyságrendű. Szóval mennyi is az átlagfizetés? Ha összerakom a fogászatra fordítandó, és egyéb havi rendszerességgel szedendő pirulákkal....fhuuhhh....persze ne felejtsük ki a szemüveget sem.Persze a pirulák csak akkor kellenek, ha reggel felébredek, éjjel nem kell a szemüveg sem, tehát ezekre csak akkor van szükség, ha az apnoeehoz szükséges eszközt megvettem.

 

  Van tehát egy betegség, ami gyakorlatilag bármely éjszaka hallálal végződhet, van rá gyógymód is, és ha fizetsz érte akkor meg is kapod.Inkább félre kéne tenni az álarcot,átirni az alkotmányt, és kiírni a TB és az Eü Minisztérium homlokzatára. Fizess ha élni akarsz! Arról most nem beszélek, hogy azért kaptam 4000Ft-os kezdőfizetést, mert úgy is mindent ingyen kapok meg, orvost , tanárt, stb.... A jelenlegi jövedelmi viszonyok mellett ez egy átlagos család számára elég súlyos fizetnivalónak tűnik. Tudom, hogy vannak ennél súlyosabb problémák is, sajnos volt családon belül olyan daganatos beteg aki anyagi okok miatt nem kapta meg a lehetséges gyógymódot, és mindenki nyílván tudna mesélni tucatszám hasonlót. Ami dühítő ebben hogy  egyesek azon meditálnak, hogy az így is, úgy is kirúgásra kerülő államtitkárai zsebébe hogyan tudja kióberkodni a 7 000 000-ós végkielégítést(hét millió),akkor ne mondjuk azt hogy egy veszélyben lévő emberre nem jut 100 000 ezer forint.Egy államtitkári végkielégítés az egyenlő hetven ember életével. Ezt a matekot nem tanították az iskolában? Itt kéne elgondolkozni....

Térjünk vissza a dalokhoz, jobb az mindenkinek:-)))

Régi történelmi magyar várak metszetszerű képei, hangulatos zenei aláfestéssel. A képek szoftveresen születtek meg, a zenéhez is némi segítséget adott az ámítástechnika, a furulya egy Hohner f-alt és egy c-s szoprán Yamaha.The segment-like pictures of old historical Hungarian castles, cosy musical one dubbing. The pictures came into existence software, the mystification technique added some help to the music, the flute single Hohner f-alt and one c-s soprano Yamaha.

 

Magyar népdal egy Yamaha c-s szoprán furulyán.Képek szinkronban a hanggal ábrázolják a dal tartalmát, hangulatát...Feliratokon szerepel a dal szövege is a képeken.A dal végén láthátó kép Mohán készült fotó alapján, grafikus szoftverrel készült.Hungarian folksong single Yamaha c-s on a soprano flute.pictures depict the content of the song with the sound in dubbing, his mood ... the text of the song figures on inscriptions on the pictures.the picture which can be seen on the end of the song was taken on Moss photo his basis, a graphic designer prepared software.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 29
Heti: 70
Havi: 625
Össz.: 48 775

Látogatottság növelés
Oldal: Egy államtitkár=70 ember élete
Kalmár Lajos - © 2008 - 2019 - kalmar-lajos.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »