Kalmár Lajos

Az ősember kővel és csontfurulyával játszott...mi egy kicsit másképp csináljuk,de a cél ugyan az:-)

Komment egy népzenei vitában

 

  Hmm és az énekes akkor miből él meg? :-) Én azért csak makacsul ragaszkodnék az ingyenes terjesztéséhez a népzene forrásanyagainak. A jelenleg kiadott Kodály vagy Bartók könyvek után vajon ki is kap jogdíjat? Ha a család, akkor legyen, de ha valami pénzgyűjtögető szervezet, akkor valami pajzánabb népdal nem idevaló sorait idézgetném válaszul. Ha erre nincs állami támogatás, akkor mire van? Jó értem én az egyik miniszterelnök magánvagyont gyűjt, a másik a focistákat támogatja, azért ezek a töredékéből nagyot lehetne lendíteni a zenei életen.

 

  Nyílván a gyűjtők munkája ma már pótolhatatlan és úgy látom abban is egyetértünk, hogy ez komoly értéket képvisel. Eddigi információim szerint teljesen egyedi jelenségről van szó a világban. A nemzeti érzéseiket büszkén ápoló németek, ha hinni lehet az általam olvasott cikknek, mint egy hatszáz!!! Feljegyzett népdallal rendelkeznek.

 

  Abban is biztos vagyok, hogy akár Kodály, akár Bartók rátenné a kézjegyét az ingyen terjeszthető című dokumentumra, ha eléjük tehetném. Egyikről sem tudom elképzelni, hogy a fizetőképes guruknak szánták az életművüket.

 

  Aki jelenleg ezzel foglalkozik, ott is az államnak kéne helyt állni, úgy gondolom ebben az esetben ez a minimum. Értékeinket nem kéne elzárni senki elől, aki anyagiak híján van. Amit pénzért árulnak, az már nehezen nevezhető népzenének.

A cikk itt olvasható,klikk!

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 41
Tegnapi: 29
Heti: 88
Havi: 643
Össz.: 48 793

Látogatottság növelés
Oldal: Vita a népzenéről és valami másról
Kalmár Lajos - © 2008 - 2019 - kalmar-lajos.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »