Kalmár Lajos

Az ősember kővel és csontfurulyával játszott...mi egy kicsit másképp csináljuk,de a cél ugyan az:-)

Levelet kaptam Microsoft Józseftől!

 

Microsoft Jóska bácsi levelet küldött nekem. Na, mondom jó, hogy írsz, mert mondadóm lenne neked. Felhívták a figyelmemet, hogy van egy nagyon jó új böngészőjük. Éppen erről akartam diskurálni az öreggel.

Nem vagyok egészen járatlan az elektronika világában, az „ámító gépek” meg a kedvenc eszközeim közé tartoznak. Annak rendje módja szerint vásároltam is egy jogtiszta XP-t. Mert azé tudja az ember, hol is van a tisztesség határa. Legalább a az operációs rendszered legyen jogtiszta. Nem egészen egy évvel ezelőtt lejárt a két év alatt kifizetett negyven ezres részletfizetés. Na, mondom, ezzel most elleszek egy darabig.

Annak rendje és módja szerint, töltögettem a frissítéseket, a legújabb eszközöket, most is ezt szerettem volna tenni. Ha egyszer a Jóska bácsi új böngészőt ad ki, annak oka van, nosza, kattanjunk csak rá. Meg is tettem… Hohóóó van nekem jogtisztám miért ne töltsem ami új és jobb? Ekkor ért a meglepetés, a Jóska bácsi honlapja, közölte velem, hogy ideje volna Win-7-t vásárolni. Mert ez az új szuper böngésző, csak azzal fog együtt működni.

 Amit első haragomban mondtam, azt nem idézném, édesanyám rám szólna. Aztán elkezdtem meditálni, vajon melyik böngésző gyártóval kötött valami titkos paktumot a Jóska bácsi? Mert ennek ugye lineáris következménye lesz, hogy az emberek nem az operációs rendszert fogják lecserélni, hanem a böngészőt! Aki persze lopta a szoftverét, az nem fog zavarba jönni, lopni fog egy Win 7-t és vígan mókázik tovább. Aki viszont kifizette a jogtiszta szoftvert, elkezdi baleknak érezni magát és elgondolkozik, hogy megen a gazemberek jártak jobban. Aztán pedig kinézi magának valamelyik konkurens cég böngészőjét, ami a piaci igényekhez alkalmazkodik és azzal él tovább.

 Ennek a dolognak nagyon sok rossz üzenete van, Jóska bácsi. Arról nem is beszélve, hogy ma újra kaptam egy reklámajánlatot, hogy tölteném le az említett szuper új böngészőt. Jóska bácsi te azt akarod mondani nekem, hogy nem látod, ki milyen böngészővel járja a netet? Ne csiklandozzál már!

Gondoltam válaszolok neked személyesen, de képzeld az említett reklám csak egy irányba Emilezik. Tudod, ennek nagyon rossz üzenete van. Egyrészt azt jelenti, hogy nem vagy kíváncsi a véleményemre. Másrészt van egy olyan üzenete is, hogy az van, amit te diktálsz, mi meg vagy elfogadjuk, vagy elfogadjuk. Jóska bácsi! A piacgazdaság nem erről szól. Ha sokáig nem megy a kommunikáció két irányba akkor, pillanatok alatt összeomlik a birodalmad. Bármekkora nagynak is képzeled. Ha megtisztelsz azzal, hogy levelet küldesz nekem, tisztelj meg azzal is, hogy meghagyod a válasz lehetőségét is. Különben azt kapsz tőlem legközelebb, amit a mén himbál a lába között, nem pedig pénzt.

 Lehet, nem esel kétségbe, hogy mától kezdve a Google böngészőjét fogom használni, mert rókázni nem szeretek, de ha sok XP tulajdonos dönt így, akkor kénytelen leszel elgondolkozni.

 Tisztelettel: Kalmár Lajos

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 66
Tegnapi: 29
Heti: 113
Havi: 668
Össz.: 48 818

Látogatottság növelés
Oldal: Microsoft Jóska bácsi...
Kalmár Lajos - © 2008 - 2019 - kalmar-lajos.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »